top of page
Søg
  • Forfatters billedeRedaktionen

Klimastrejken 15/3


Du har måske hørt om klimastrejken på fredag, men hvad er det egentlig lige det er?

Jeg vil starte med at skrive lidt om Greta Thunberg. Hun er en svensk klimaaktivist, som har stablet en klimastrejke der går verden over, efter COP24 ikke gik helt som forventet. Greta Thunberg er veganer og tager toget rundt i mange europæiske lande for at støtte op om div. skolestrejker, styret af folkeskoleelever. Og for at toppe det hele er Greta kun 16 år gammel.

Denne skolestrejke har Greta startet da hun i 3 uger før det svenske valg, mens hun gik i 9. klasse, valgte simpelthen ikke at komme i skole mere, for at få politikerne til at rette fokus på klimaet i det kommende valg.

Hver dag har alle der vil, muligheden for at strejke for klimaet - men det er mest udbredt at gøre det om fredagen. Disse fredage bliver kaldt Fridays For Future, altså fredage for fremtiden.

Men vi pjækker ikke, vi strejker! At strejke fra skole handler ikke om at få en fridag i ny og næ, men om at komme ud på gaderne og demonstrere for klimaet.

Det handler om at fortælle politikerne at de MÅ sætte noget fokus på at om bare et par generationer, så vil vores kære Mama Earth have det værre end hun har det nu.

FREDAG DEN 15 MARTS går nogle af os her fra Ung Ærø og 60 andre landes børn på gaderne og demonstrerer fra 11 - 13.Vi går i Svendborg og du er velkommen til at være med, vi mødes på torvet. Alle kan være med, folkeskolebørn som gymnasieelever, forældre og bedsteforældre, og vi kan bruge alt den støtte vi kan få!

I Danmark bliver der strejket i mange byer, men der bliver officielt kun demonstreret i:


Hillerød

Roskilde

Sorø

Næstved

Nykøbing Falster

Svendborg

Kolding

Sønderborg

Ringkøbing

Viborg

Aars

Aalborg

København

Esbjerg

og Vejle


SÃ¥ tag med det sted der passer dig bedst! Hvad er en dag overhovedet for en pris, i forhold til hvor stor en pris jorden og de senere generationer kommer til at betale?

13 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

MÃ¥nedens Challenge - Nu uden mobil

I denne måned er udfordringen at undvære sin mobil i en uge. Man slukker sin mobil, og så tænder man den en uge efter. Her på redaktionen gør vi det selvfølgelig også. Det er meget interessant, og hvi

Post: Blog2_Post
bottom of page