top of page
Søg
  • Forfatters billedeRedaktionen

Gør noget ved klimaet, så følger vi skemaet!

Fredag den 15. marts kl. 8.35 var færgen fra Ærøskøbing til Svendborg fyldt. En masse forventningsfulde unge mennesker var på vej til klimastrejke i Svendborg. Der var næsten 60 med. Ca. ti fra Marstal Skole og resten fra Ærø Friskole. Og med de 60 elever bidrog vi til verdens største globale klimastrejke hidtil!

Der var blevet lavet bannere til den store dag. Med citater som ”There is no planet B”, “Save the bees, plant a tree and clean the seas.”, “Bilfri søndag!” og “Hæv priserne på fly, sænk priserne på tog og bus!”

Vi nåede til Svendborg en time for tidligt (sådan er det jo, når man skal med en færge.) Så vi kunne følge med i hvor mange mennesker, der langsomt strømmede til med hjemmelavede bannere og skilte. Da klokken blev 11, gik alle over til scenen på torvet. Der var næsten 1000 mennesker i alt. Der blev bedt om at blive skruet op for mikrofonen, og så startede talerne. Vi sang sange fra Højskolesangbogen og hørte på de fine ord. Der var unge mennesker fra nogle tætliggende efterskoler med. De havde lavet digte, taler og en enkelt gik op og rappede til politikkerne, at de skal tage sig sammen.

Der blev på et tidspunkt hurtigt annonceret, at der var to børn med på kun 8 år uden deres forældre, så dem skulle man lige tage hensyn til. Så man kan ikke være for lille til at strejke for klimaet og for en bedre fremtid!

Det begyndte at regne, og det blev lidt koldere. Det blev bestemt, at vi skulle gå en tur i byen. Det så vi som en god mulighed til at vise vore bannere frem. Vi gik rundt i Svendborgs våde gader og råbte slagord som: ”Al politik er klimapolitik!”, ”Lars, dit store drog, få lavet en klimalov!” og ”Gør noget ved klimaet, så følger vi skemaet!”

Vi endte foran rådhuset i Svendborg, og så stod vi der i regnen og råbte. To kokke kom ud på trappen foran og filmede os, men de gik hurtigt ind igen. Det regnede lidt kraftigere nu. En politiker kom frem og bad os komme tættere på, så han kunne sige noget til os. Vi tav og gjorde, som han sagde. ”Det er sejt I gør det her.” Sådan startede hans meget voksne og politikeragtige tale. Han sagde, at det var første gang, han sådan rigtig havde set en af disse demonstrationer i virkeligheden, så måske vi skulle lave lidt mere reklame for det en anden gang. Han fortalte, at det går lidt langsomt med beslutninger inde ved politikerne, og det blev vi nødt til at acceptere. Han nævnte selvfølgelig også, at vi også bliver nødt til at gå i skole for netop at lære om klimaet, så vi kan redde det, når vi bliver voksne. (Hvad så, hvis det så er for sent?)

Men vi skal da strejke igen, og måske du også skal være med? (Hvis du da ikke allerede var det i forvejen…)

Næste globale strejke er den 24. Maj, men med Friday For Future, som er en kampagne den unge klimaaktivist Grete Thunberg har startet, og skal man strejke en fredag om måneden. Tjek Friday For Future på Facebook for at se, hvornår næste strejke foregår. Vi håber at se dig og tag en ven med!

7 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Månedens Challenge - Nu uden mobil

I denne måned er udfordringen at undvære sin mobil i en uge. Man slukker sin mobil, og så tænder man den en uge efter. Her på redaktionen gør vi det selvfølgelig også. Det er meget interessant, og hvi

Post: Blog2_Post
bottom of page