top of page
Søg
  • Forfatters billedeRedaktionen

Boganmeldelse: "Tænk som en kriger" af Lars Møller


Forlag: Storyhouse Udgivelsesår: 2018 Kategori: Selvudvikling


Mental robusthed

Lars Møller har været operativ jægersoldat i gennem 25 år og var i den periode bl.a. patruljefører, springleder og en del af Jægerkorpsets operationssektion. Da Lars begyndte Jægerkorpsets optagelsesprøve, var der over 100 andre, hvoraf størstedelen var langt større, stærkere og mere erfarne soldater end ham selv. Men en efter en dryssede de fra, mens Lars kæmpede videre, og han kunne tydeligt se, at det var på grund af den mentalitet, han havde. Efter mange måneders optagelsesforløb blev han, sammen med blot fire andre, optaget i Jægerkorpset. Efter adskillige år fyldt med prøvelser, hvor han gang på gang har måtte skubbe sine fysiske grænser, har han nu udkogt essensen af, hvordan man bliver mentalt robust. Bogen er inddelt i 8 kapitler, som hvert har mindre afsnit, der er fyldt med historier og anekdoter med formålet at viderebringe budskabet om, hvordan vi bliver mentalt stærke og går fra “offerrolle”-tanker til “kriger”-tanker.

Tag kontrol

Igennem bogen går Lars over tre emner, som han mener, er nøglen til selvkontrol og psykisk styrke: Hvordan evolutionen har gjort os til dem vi er, hvorfor han mener, at samfundet binder os og vigtigst af alt: hvordan vi tager kontrollen over eget liv. Lars forklarer, hvordan vi over millioner af år, kæmpede os til at være den dominerende art på jorden. Lars kommer også med en stærk samfundskritik og mener, at hvis vi simplificerede vores liv, så ville vi blive gladere. Men den del, jeg som læser bedst kunne lide, var sidste del, hvor han med citater, spændende anekdoter og dokumenterede psykologiske beviser forklarer, hvordan vi bryder vores dårlige vaner og tager kontrollen over eget liv tilbage.

“Tænk som en kriger” af Lars Møller får:

★★★★☆

Alt i alt en god bog, specielt historierne som jægersoldat elskede jeg. Når man var ude over starten, var der et tungt stykke på nogle kapitler, som i sidste ende ikke betød så meget for plottet. Da jeg først var ved at komme igennem det, efter min mening tunge stykke, blev bogen dog bedre og bedre for hvert afsnit. Bogens afslutning var utroligt inspirerende, så den kan varmt anbefales at læse.

29 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Månedens Challenge - Nu uden mobil

I denne måned er udfordringen at undvære sin mobil i en uge. Man slukker sin mobil, og så tænder man den en uge efter. Her på redaktionen gør vi det selvfølgelig også. Det er meget interessant, og hvi

Post: Blog2_Post
bottom of page