top of page
Søg
  • Forfatters billedeRedaktionen

At bygge broer

Man når på et tidspunkt så langt i folkeskolen, at man skal vælge, hvad man vil. Man skal lige så stille tage stilling til, hvad man vil med sit liv. I 8. klasse begynder man at snakke ekstra meget om det. Det er måske lidt tidligt for nogen at skulle tænke over allerede der, men det er nu engang sådan, det er bestemt. 

Man skal begynde at tænkte på hvilken bro man vil bygge og hvornår. Altså en bro fra en skole til en anden, ikke? Og altså efter hvilken klasse i folkeskolen. Mange vælger først at gå ud af 10., fordi når man skal på gymnasiet og bor på Ærø, er det tit ensbetydende med at flytte hjemmefra. Hvis man helst ikke vil væk fra denne lille ø så hurtigt som muligt, kan man tage en HF. Eller HF Søfart. Der er nogen der bliver sømænd. Det har nok noget at gøre med, at alt er vand ved siden af Ærø... 

Det er her brobygning kommer ind i billedet. Det vil sige, at man tager ud og besøger en masse forskellige skoler med sin klasse, så man kan finde ud af, om der er noget, der lyder mere spændende end noget andet.

På Ærø er der ikke så mange muligheder, så vi er nødt til at udvide vores horisont og tage færgen til Svendborg. Der er man i en uge. I år var det de nuværende 8.-klassers tur. Mandag besøgte vi Svendborg Gymnasium, eller det der hedder STX. Det er smart med de forkortelser, for det står for noget ret langt. (Husk, hvis man ikke lige hørte efter, da der blev sagt, hvad det stod for, findes der jo Google.) Nogen syntes, det var mere spændende end andre. Og det er lidt tankevækkende, at der kun går 30 % drenge. Så kan man måske regne ud, hvem der fandt det mest interessant.

Tirsdag besøgte vi Handelsgymnasiet og Teknisk Gymnasium. HHX og HTX der har fokus på handel og teknik. På HTX skulle vi designe en lampe og få en pære til at lyse. Nogen klarede den opgave bedre end andre... På HHX lærte vi om reklamer, markedsføring og at drive en virksomhed både internationalt og lokalt. Ja, det var nogle af de fine ord underviseren brugte. Og vi fik lidt af vide om handel fra firma til butik og butik til kunde. 

Onsdag besøgte vi den del af Erhvervsskolen, der hedder FOOD. Det er der, der bliver uddannet kokke, tjenere og andre der vil arbejde med mad eller kage. Sjovt nok skulle vi ikke lave mad. Efter 3 timers tid gik vi tilbage til HHX og HTX, fordi på den skole er der også en indgang, der hedder Business. Wow, hva? Tre indgange på en skole! Det mindede godt nok lidt om HHX. Der blev bare brugt nogle lidt andre fine ord... Der skulle vi også finde et produkt og designe det, så det kunne blive endnu bedre.

Torsdag var det Tech´s tur til at blive vist frem. Det er også en afdeling af Erhvervsskolen. EUX og EUD. Her bliver der uddannet tømrere, murere, malere, elektrikere, mekanikere, snedkere etc. Det var mere praktisk end nogle af de andre steder. Vi blev vist rundt, og vi skulle igennem en masse konkurrencer. Vi skulle lege formel 1-mekanikere, hvor vi skulle skifte et dæk. Det var godt nok ikke helt oppe på det niveau, men 4 minutter er da også hurtigt! (Ja, et enkelt hjul på 4 minutter. Kun et kvarter og så er de dæk skiftet!)

Så blev det fredag. Længe ventet af de ærøbørn, der skulle op meget tidligt for at nå færgen kl. 5.35. Hver dag. Denne lykkelige fredag hørte vi et foredrag om Dalum Landbrugsskole. Kvæg, maskiner, heste og marker. Traktorkørekort og flere andre praktiske fag. Det blev holdt på SOSU-afdelingen, som ligger ved siden af HHX, HTX og Business. Den time startede meget pludseligt, da der kom en robotdame kørende. Det var meget specielt. I virkeligheden var hun selvfølgelig ikke en robot, og hun sad også i virkeligheden nede på sit kontor (ikke inde i skærmen) og styrede den. Men der vågnede vi alle sammen op. 


Mon ikke der var nogen, der blev klogere på den bro, de snart skal bygge?



6 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

MÃ¥nedens Challenge - Nu uden mobil

I denne måned er udfordringen at undvære sin mobil i en uge. Man slukker sin mobil, og så tænder man den en uge efter. Her på redaktionen gør vi det selvfølgelig også. Det er meget interessant, og hvi

Post: Blog2_Post
bottom of page